Ga terug

Eieren koken

Eieren koken is niet alleen lekker voor in de ochtend! Geniet ook bij het diner van een lekker eitje. Combineer de eieren met een groente als verse spinazie, of eet het in combinatie met asperges. Dat wordt genieten!
Voorbereidingstijd 4 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 10 min
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 158 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 eieren

Instructies
 

  • Giet helder water in de pan, totdat deze circa 3 à 4 centimeter gevuld is. Breng het water vervolgens aan de kook.
  • Voeg de eieren aan de pan met water toe, op het moment dat het water begint te koken.
  • Haal de eieren na minimaal 4 en maximaal 8 minuten uit het kokende water. Houd ze tot slot nog enige tijd onder de koude kraan. Dit maakt het pellen van het ei makkelijker!
Trefwoord eieren koken