Ga terug

Bulgur koken

Bulgur koken wordt veelal gedaan in de Turkse en Arabische keuken. Je kunt de gekookte bulgur combineren met verschillende groenten. Kies bijvoorbeeld voor bulgur met verse sperzieboontjes, of combineer het met een mix van groenten in een poke-bowl.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
calorieën: 375

Ingrediënten
  

  • 300 gram bulgur
  • 1 eetlepel olijfolie

Method
 

  1. Bulgur koken is heel eenvoudig! In een kwartier is de bulgur klaar om gegeten te worden.
  2. Giet één eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem. Verhit de pan en zorg dat de olie goed warm is.
  3. Schep de bulgur in de pan en roer dit door de verhitte olie. Op het moment dat de bulgur lekker begint gebakken begint te ruiken, kun je hier water aan toevoegen.
  4. Zorg dat bulgur een centimeter onder water komt te staan in de pan. Doe een deksel op de pan en laat het geheel 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
  5. Je kunt tijdens het koken verschillende ingrediënten toevoegen. Denk aan een beetje citroensap of bijvoorbeeld enkele kruiden.